Med YouTube kan alla bli frisörer

Kommer någon ihåg den bistra tiden då man helt enkelt fick testa sig fram för att skapa en ny frisyr? Eller att man var tvungen att läsa beskrivningar med bilder för att göra sin första fiskbensfläta och i slutändan var det lika bra att fråga frisören för man förstod ingenting?

Sedan kom YouTube och räddade oss!

Influencer

Tack vare den här älskade videosajten har en hel del influencers vuxit fram. Personer som fått så många följare på sin YouTube-kanal att de kan leva på samarbeten och annonserna som kanalen drar in. Få kommer ens i närheten av YouTubes största videouppladdare, topplistan är reserverad för spelrecensenter och komiker. En av de största i hårkategorin är franska Lilith Moon som har många videos där hon visar upp hur man kan skapa nya frisyrer och flätor utan massor med redskap och krämer.

Hjälp

Det bästa med dessa hårvideos är att du kan hitta så mycket hjälp. När du har bestämt dig för att köpa löshår från Poze Hair för att fylla ut eller förlänga ditt eget hår, kan YouTube hjälpa dig att sätta in dem. Du kan se tutorials från själva företaget där de visar upp sina produkter och hur de ska användas. Eller så kan du vända dig till din favorit uppladdare och se om de har gjort några videos om extensions och insättningar.

Klippning

Nästa steg är att du faktiskt kan lära dig att klippa ditt eget eller andras hår. Du får också en stor dos inspiration till olika frisyrer. Det är extremt svårt att klippa sig själv, speciellt om ditt hår är klippt i flera lager som måste klippas separat. Men via YouTube kan du få se hur andra klipper sig själva och vilka tekniker de använder.

 

Vill du klippa andra, din partner eller dina barn, kan du hitta videos med professionella frisörer som delger sina bästa knep och visar hur de klipper sina kunder. Innan du ger dig på att klippa någon borde du alltid träna med en provdocka först.

Leave a Reply