Kortspel och trick

YouTube är perfekt när man ska lära sig något nytt. Något som passar både gammal som ung är kortspel, och på YouTube kan man hitta allt från regler till enkla spel, till tutorials i Bridge eller andra riktigt komplicerade patienser. Många barn och ungdomar kan underhålla sig själva med en kortlek, och det fungerar alltid att ta fram en kortlek och spela något med kompisarna om man har tråkigt. Men man kan göra så mycket mer än att bara lägga patiens. Vad sägs om att bygga ett korthus? Det är en perfekt sysselsättning för barnen under jullovet, och för vuxna som behöver slappna och fokusera på en enda sak i stället för på hundra andra. Korthus hjälper dig att fokusera på en uppgift utan att inse hur fort tiden går.

Populär underhållning med spel

Kortspel är populärt även när det gäller spel på Mariacasino. Där finns det mängder av roliga spelautomater och bingoturneringar när man behöver slappna av och ha lite spänning. Man får en bra bonus när man registrerar sig som ny medlem, så att man kan prova flera olika spel innan bestämmer sig för att satsa egna pengar. Om man vet hur det fungerar och kan reglerna, är det större chans att man kan hitta  en vinnande strategi.

 

Något som är häftigt är självklart att lära sig några bra korttrick. Det är lika roligt för stora och små. Man kan hitta mängder med coola trick och steg-för-steg-instruktioner på YouTube för att lära sig hur man gör. Även om de flesta av oss vet att korttrick bara är just tekniska trick, så blir man ändå imponerad när det görs på ett snyggt sätt. Att ha ett bra korttrick på festen är perfekt. Här kommer ett tips på ett enkelt trick, som alltid fungerar!

Enkelt korttrick

Magikern lägger ut 11 kort och ber en frivillig  att flytta ett antal kort från höger sida över till vänster medan magikern står med ryggen till så att han eller hon inte ser hur många kort som flyttas.

 

När den frivilliga deltagaren är klar, vänder magikern sig tillbaka. Han eller hon håller händerna över korten för att “känna” hur många  kort den frivilliga har flyttat från ena sidan till den andra. Magikern vänder sedan på ett av korten, och numret på kortet är antalet kort som volontären flyttat. Det enda du behöver är en 11 kort från en helt vanlig kortlek. Ta ett ess, alla siffror mellan 2 och 10, samt en Joker. Hemligheten är att inte tala om hur du lägger korten på bordet. De ska ligga nedåt i denna ordning:6 5 4 3 2 Ess Joker 10 9 8 7

 

En frivillig flyttar alltså korten ett åt gången, från höger till vänster. Säg att de flyttade tre kort (magikern skulle inte veta hur många de flyttade), då skulle korten ligga i den här ordningen:

9 8 7 6 5 4 3 2 Ess Joker 10

 

Medan du håller dina magiska händer över korten och försöker känna efter hur många kort den frivilliga har flyttat, räkna då tyst för dig själv 7 kort från vänster till höger. Alltså, den frivillige ska flytta korten från höger till vänster, men du ska räkna från vänster. Vänd upp det sjunde kortet, och det är alltid rätt svar. Det spelar ingen roll hur många kort de flyttar, det kommer alltid att fungera. Om de bestämmer sig för att inte flytta något kort alls kommer kortet alltid att vara en Joker!

Leave a Reply