Bingo växer i popularitet

Bingo blir mer och mer populärt, och är ett av de största spelen i många länder i västvärlden.  Om bingo betraktades som en sport snarare än ett spel skulle det vara den sjätte mest populära sporten. Antalet bingospelare online brukar öka med raketfart i december, som är årets största bingosäsong . Det är ofta nästan 50 procents ökning av antalet spelare jämfört med resten av året. Och YouTube är en av anledningarna till att spelet har blivit så mycket mer populärt. Företag och spelsidor kan skicka ut spelbrickor till sina kunder och livestreama bingo. Profiler som PewDiePie med 77 miljoner följare streamar olika spel live, och som en av de mest inflytelserika personerna i världen är det inte konstigt att spel en blir attraktiva för en större publik.

Bingo i spelhallar och online

Antalet personer som går till bingohallar och spelar har sjunkit med cirka 75 procent de senaste åren. Nuförtiden kan de allra flesta spela bingo online på Bingo.com, hemma i soffan. Visst kan bingohallen vara ett socialt och trevligt avbrott, men om man bara vill spela så föredrar de flesta onlinespel. Dessutom finns det alla de vanliga casinospelen och hundratals spelautomater med olika teman att välja mellan. Tack vare internet har traditionella spel som bingo fått en högteknologisk uppgradering och passar alla generationer.

 

Enligt en mängd studier och undersökningar som utförs av företag och spelforskare växer online bingo i antal mycket snabbare än andra onlinespel. Andra populära spel, till exempel poker, har upplevt en nedgång. Faktum är att analytiker förväntar sig att bingobranschen kommer att växa till 2,0 miljarder dollar i USA 2019.

Spelets historia

Spelet har utvecklats från det italienska lotterispelet “Lo Giuoco Del Lotto D’Italia” på 1500-talet. Det populära spelet kom till Frankrike i slutet av 1700-talet, men spel var reserverat för aristokratin och de rika franska medborgarna. Bingo kom till Tyskland på 1800-talet, men vid den tiden gick det mer åt att bli ett barnspel som syftade till att hjälpa eleverna att lära sig matematik och stavning.

 

Bingo kom Amerika i slutet av 1920-talet, men då var det känt som “Beano”. Spelet uppmärksammades av en leksaksförsäljare från New York, Edwin Lowe. Lowe anställde en professor i matematik för att öka antalet möjliga kombinationer av vinster på bingokort. År 1930 uppfann de ett bingokort med 6000 olika kombinationer att vinna, nu känt som den traditionella 75-bollformen av Bingo som spelas på ett 5 × 5 spelkort. En katolsk präst i New England frågade Lowe om tillstånd att använda spelet för att samla in pengar till kyrkor. Med Lowes tillstånd använde kyrkor i en stor del av USA spelet som ett medel för att samla in pengar, vilket i hög grad har bidragit till att Bingo är så stort.

 

Nästan 90 procent av de som spelar bingo online yngre är 50 år. Unga kvinnliga spelare utgör den största andelen av spelarena, hela 85 procent för att vara exakt. Det innebär att bingo är det överlägset mest populära onlinespelet bland kvinnor mellan 20 och 25 år. En ytterligare anledning till att onlinebingo är så populärt är att det vanligtvis finns en social chattfunktion som låter spelare interagera med varandra medan de spelar.

Leave a Reply